Nyheder

11. April 2014

Rehfeld understøtter kvalitetsudviklingen i det norske sundhedsvæsen

Rehfeld og Universitetssygehuset i Tromsø (UNN) har netop færdiggjort UNNs Kvalitetsinformationssystem (UNN KIS) og sat det i drift. Informationen i UNN KIS baseres på en lang række forskellige datakilder, der er brugt Rehfelds Effektor platform og vi har sammen med kunden gjort et stort arbejde omkring at afdække sygehusets konkrete styringsbehov. Dette betyder at nøgletal i UNN KIS har været igennem en proces hvor projektgruppen og klinikledelserne har overvejet relevansen af at måle, samt diskuteret og vurderet hvordan det konkrete nøgletal skal udformes. Dokumentationen af nøgletal og datagrundlag i UNN KIS er let for den enkelte bruger at finde frem, og at det er tydeligt for brugeren at kunne anvende og analysere på nøgletallet i UNNs Effektor løsning. 

 

04. April 2014

Rehfeld hjælper kommunerne med nye rapporter på tilfredshedsportalen.dk

Rehfeld nu igen hjulpet med at lave nye rapporter på den lukkede del af tilfredshedsportalen.dk. Her kan kommunerne nu selv trække data fra landsdækkende undersøgelser, der viser udvikling af målinger over tid, benchmarking af kommuner op imod hinanden, samt benchmarking af de enkelte institutioner op imod hinanden. I de seneste tre måneder har et team af Rehfeld-konsulenter leveret varen på kvalitet og brugervenlighed. På den måde synes vi at vi lever op til Rehfelds vision: ”At gøre Danmark til et mere effektivt samfund ved at optimere ledelsesmæssige beslutningsprocesser gennem varige løsninger baseret på dyb indsigt”

Ud over tilfredshedsportalen leverer Rehfeld ledelsesinformation blandt andet på data warehouset under KOMBIT FLIS og på den sundhedsstrategiske standardløsning SSPV.

Læs pressemeddelelsen fra økonomi- og indenrigsministeriet her:

http://oim.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2014/apr/danskerne-er-blevet-gladere-for-folkeskolerne-og-boernehaverne.aspx 

 

27. Marts 2014

Mød skaberen af BIML til fem seminarer i maj

Det er med stor glæde at Rehfeld og Varigence kan præsentere hele fem BIML seminarer i Danmark i maj måned. Der er alt lige fra aftenmøder med teknisk indhold, morgen- og eftermiddagsseminarer til BI-beslutningstagere og -arkitekter, samt en heldags master class for dig, der vil helt i dybden.
 • Biml techie meetup, Aarhus, 5. maj kl. 17.30-19.30
 • Biml and breakfast, København, 6. maj kl. 9-11
 • Biml afternoon tea, København, 6. maj kl. 16-18
 • Biml techie meetup, København, 6. maj kl. 19-21
 • Biml master class, København, 7. maj kl. 9-17
 

 

26. Marts 2014

Biml seminars in Finland in May

Rehfeld and Varigence proudly presents four BIML seminars in Finland in may. The seminars cover both morning and afternoon events for BI decision makers and architects, an evening technical session and a full day master class if you want a technical deep dive.
 • Biml and breakfast, Helsinki, May 14, 9-11
 • Biml afternoon tea, Helsinki, May 14, 16-18
 • Biml techie meetup, Helsinki, May 14, 19-21
 • Biml master class, Helsinki, May 15, 9-17
 

 

26. Marts 2014

Biml seminars in Norway in May

Rehfeld and Varigence proudly presents three BIML seminars in Norway in may. The seminars cover both morning and afternoon events for BI decision makers and architects, and a full day master class if you want a technical deep dive.
 • Biml and breakfast, Oslo, May 12, 9-11
 • Biml afternoon tea, Oslo, May 12, 16-18
 • Biml master class, Oslo, May 13, 9-17
 

 

26. Marts 2014

BIML seminars in Sweden in May

Rehfeld and Varigence proudly presents three BIML seminars in Sweden in may. The seminars cover both morning and afternoon events for BI decision makers and architects, and a full day master class if you want a technical deep dive. Apart from the official seminars, the Swedish SQL Server User Group are also arranging two technical evening events in Malmö and Stockholm
 • SQL Server user group meeting, Malmö, May 7, 18-21
 • Biml and breakfast, Stockholm, May 8, 9-11
 • Biml afternoon tea, Stockhom, May 8, 16-18
 • SQL Server user group meeting, Stockholm, May 8, 18-21
 • Biml master class, Stockholm, May 9, 9-17
 

 

21. Marts 2014

Rehfeld satser på kompetenceudvikling og opnår endnu en Microsoft guld-certificering

En af de væsentlige forudsætninger for at kunne levere innovativt og effektivt til kunden er at være 100% på forkant med de nyeste muligheder. Hos Rehfeld har vi et langt og dedikeret fokus på kompetenceudvikling. Rehfeld udvider med både en guld og en sølv kompetence. Rehfeld er nu guld certificeret inden for Business Intelligence, Application Development og Hosting. 

 

14. Marts 2014

Rehfeld er nu eneforhandler af Varigence Mist i Skandinavien

Fremtidens BI-løsning bliver autogenereret og øger produktiviteten med mindst 40%. Rehfeld er derfor blevet eneforhandler af Varigence Mist i Skandinavien.

Rehfeld har gennem de seneste år vundet opgaver til landets største BI-implementeringer på bla. andet KOMBIT FLIS (Fælleskommunalt Ledelsesinformationsystem) og UNI-C’s data warehouse. Rehfeld har gennem projekterne opbygget en unik kompetence inden for etablering af Business Intelligence løsninger ved konfiguration og autogenerering.

Rehfeld har længe været en pioner inden for området, og har siden 2004 udviklet BI-platformen Effektor, som kan levere BI og datawarehousing out-of-the-box. Den nye udviklingstrend inden for konfiguration af BI-løsninger giver helt andre forudsætninger for projekterne. Løsningerne kan udvikles langt mere dynamisk end tidligere, og skal der skiftes retning eller ændres i forudsætninger, kan disse ændringerne implementeres lynhurtigt. Det betyder også meget for konsulenterne, at de kan fokusere indsatsen om det komplicerede design og slipper for at bruge lang tid med musen i udviklingsværktøjerne.

Varigence leverer produkter til autogenerering af BI på Microsoft platformen. Scott Currie, CEO fra Varigence udtaler: ”Rehfeld er en af de virksomheder i Europa der er længst med autogenerering af BI-løsninger. Det er derfor uden tvivl at vi satser på Rehfeld som eneforhandler af vore produkter i  Skandinavien.”

”Varigence produkter sætter ekstra turbo under Microsoft-platformen, og vi oplever at det tiltrækker mange konsulenter, der gerne vil være helt i front og levere så effektivt som muligt. Endeligt opnår vi også bedre muligheder for at optimere performance og autogenerere vores tests, så kunderne ender med bedre og mere velkørende løsninger,” udtaler leverancedirektør Ditlev Moltke. 

 

03. Marts 2014

Rehfeld rejser til Sydkorea med Statsministeren

Claus Rehfeld drager i morgen til Sydkorea for at deltage i ”Healthcare IT and Devices Delegation” med den danske handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.
 
I løbet af de tre dage skal delegationen bl.a. besøge Samsung Medical Center og Seoul National University - Boondang Hospital.

Vi ser frem til at hente masser af inspiration og nye samarbejdsmuligheder. 

 

28. Februar 2014

Fire Rehfeld speakers på SQL Saturday Copenhagen 2014

Hos Rehfeld er vi stolte af at have hele fire speakers på SQL Saturday på lørdag. Kenneth Nielsen med "Microsoft Master Data Services - Used for more than just data management", Rasmus Reinholdt med "Optimizing BI with SQL2014 In-Memory tables", Kennie Nybo Pontoppidan med "Autogenerating a process data warehouse," samt Brian Bønk med "Dynamic Partitioning Cubes." 

 

21. Februar 2014

Virksomheder ser big data an

I forbindelse med Microsoft Next i København og Aarhus undersøgte Rehfeld Partners A/S, hvad deltagerne mener om forskellige Business Intelligence temaer. Konferencens tema var big data, og derfor var resultatet af spørgeskemaundersøgelsen lidt overraskende. Vi havde forventet en mere afklaret og kontant holdning til, hvordan big data kan anvendes strategisk.

Samtidigt var der en tydelig forskel på, hvordan de jyske og fynske deltagere svarede i forhold til de sjællandske deltagere. 47% af alle deltagere havde en tiltro til, at big data / nye datakilder kan gavne forretningen og blive strategisk for virksomheden. Men det viste sig, at de jyske/fynske deltagere med over 64% havde en betydelig højere tiltro til mulighederne i big data i forhold til de Sjællandske

Kan det være fordi, der er mere produktion/industri i Jylland og på Fyn. Eller er det fordi, de er i en anden konkurrencesituation, der driver nye ideer og innovation?

Vi undersøgte også, hvorvidt deltagerne vurderer ad hoc/self-service BI som værende betydende for deres virksomhed. Ikke overraskende var svaret, at halvdelen af deltagerne vurderede dette som ”meget centralt” for virksomhederne. Mange af vores kunder samarbejder netop med Rehfeld om ad hoc rapportering. En overraskende detalje var dog, at specielt sjællænderne med 64% så store muligheder i ad hoc rapportering, men at man i det fynske og jyske med 29% var betydeligt mere afdæmpet i deres vurdering.

Betyder dette, at sjællænderne vurderer, at de kan decentralisere/operationalisere viden med fordel for virksomheden, samt at de jyske og fynske folk ser på styrkerne i centralisering for hvad angår viden?

Der var en klar vurdering fra alle deltagere af, at forretningsunderstøttelse er det vigtigste fokus. Dette hænger godt sammen med, at mange af vores kunder efterspørger ydelser i forhold til, hvordan BI er mere forretningsunderstøttende og indholdet af BI løsningerne mere målrettet den rolle, som brugeren sidder med i organisationen.

I vores dialog med mange af vores kunder finder vi, at ad hoc rapportering understøtter forretningen og de løbende processer, men der er en del bekymring om, hvorvidt dette er på bekostning af det korrekte resultat.  Vores vurdering er, at det er en risiko, som skal addresseres, men samtidigt at vi opfatter governance som en naturlig del af projektet, hvorfor vi mener at kunne håndtere risikoen.  

For uddybende dialog omkring Big Data, og hvordan nye datakilder kan skabe værdi for virksomheder, så kontakt gerne Finn Simonsen, mail fas@rehfeld.dk, telefon +4531701059 

 

14. Februar 2014

Styr på kræft-ventetiderne

Ifølge Dagens Medicin og Kræftens Bekæmpelse er der på landsplan meget få overskridelser af de maksimale ventetider for kræftsygdomme. Især Region Sjælland roses for at have styr på kræftforløbene. Sygehusdirektør Ib Steen Mikkelsen fremhæver Rehfelds it-løsning som en del af årsagen til succesen.

De seneste to år er der sket en markant positiv udvikling inden for ventetiderne for undersøgelse og behandling af kræft.

Dagens Medicin skriver i dag (fredag den 14. februar 2014), at der på landsplan kun sker få overskridelser af de maksimale ventetider. Dette indtryk har man ifølge avisen også hos Kræftens Bekæmpelse.

Det rigtige it-hjælpesystem
Dagens Medicin fremhæver især Region Sjælland som den af de fem regioner, som har kræft-ventetiderne under kontrol. Ifølge dagens avis forklarer Ib Steen Mikkelsen, sygehusdirektør for sygehusene i Roskilde og Køge en del af succesen med, at alle afdelinger, som modtager kræftpatienter, anvender det samme it-hjælpesystem.
 
»Systemet betyder, at alle afdelingsledelser hver morgen får en opdateret liste med navne, cpr-numre etc., hvor røde, gule og grønne farvebjælker angiver, hvor langt patienten er i forløbet,« siger Ib Steen Mikkelsen til Dagens Medicin.
It-hjælpesystemet, som Ib Steen Mikkelsen omtaler i Dagens Medicin, leveres af Rehfeld Partners.

Til gavn for borgerne
Claus Rehfeld, adm. direktør for Rehfeld Partners A/S forklarer, at Rehfelds it-løsninger til monitorering af kræftbehandling og kræftpakker netop er udviklet til at hjælpe afdelingerne på sygehusene og give personalet tid til og mulighed for at reagere fremadrettet – og ikke når det er for sent.

»Vi udvikler it-løsninger, som hjælper brugerne til at handle i tide. Med simple røde, gule og grønne farvekoder som visuelle indikatorer på bestemte data, kan afdelingsledelserne styre afdelingen og hurtigt få f.eks. ventetiderne på ret kurs, inden det er for sent,« siger Claus Rehfeld, som fremhæver, at det er et ekstra plus, at det også gavner borgerne:

«Der er bestemt en meget stor tilfredsstillelse i, at vores løsninger hjælper til at sikre den optimale ydelse til borgere og patienter.«

«Regionerne har fået ventetiderne under kontrol«, Dagens Medicin, fredag den 14. februar, Kræft-sektionen side 10-11. Kræver abonnement at læse på dagensmedicin.dk

Yderligere informationer om Rehfeld Partners it-løsninger til kræftpakkeforløb eller andre sygdomsforløb fås ved henvendelse til Claus Rehfeld, administrerende direktør Rehfeld Partners, cir@rehfeld.dk 

 

05. Februar 2014

Officiel release af Effektor v5.5

Det er med stor glæde at Rehfeld nu releaser en ny version af Effektor. I denne version er der fokuseret på forbedringer i data warehousemotoren, herunder support for timestamps, længere business keys, samt balancerede hierarkier. Endvidere er installeren gjort klar til at Effektor kan få Microsoft guld ISV-certificering på Windows Server 2012R2.
 
Du kan læse mere om Effektor på http://www.rehfeld.dk/effektor/effektor/ 

Effektor 5.5 indeholder følgende nye features og forbedringer

Support for timestamps
 • Prædefinerede præcisioner af timestamps på en fact i EDW
 • TimeOfDay dimension med sekund-præcision i datamarter på facts med timestamps
 • Timestamps i EDW facts mappes til referencer til Dato and TimeOfDay dimensioner i datamarter
 • Autogenererede OLAP kuber understøtter support for TimeOfDay dimension
Support for balancerede hierarkier in datamarts

Forbedringer i EDW konfiguration
 • Support af udvidelse af maksimallængden af varchar and nvarchar attributter
 • Support af business keys med af længde 200 i stedet for 50
Installation
 • Powershell script til IIS prerequisites installation på Windows Server 2012/2012R2
 • Support af silent installation på Windows Server 2012/2012R2 core
 • DAC framework med i installeren
 • Default administrator password vises nu i installer efter installation


Derudover er der foretaget følgende fejlretninger:
 • Generelle usability bug fixes
 • Bug fixes relaterede til SQL Server 2012 database og SSAS
 • Mindre rettelser til installeren
 • Data warehouse konfiguration: Importer, Datamarter, Kuber
 • MDM
 • Scorekort
 • Planning
 • OLAP client


Kontakt Claus Rehfeld på cir@rehfeld.dk eller telefon 28406696 hvis du vil høre mere om hvordan brugen af Effektor kan hjælpe i dit BI-projekt. Du er også velkommen til at kontakte udviklingschef Kennie Nybo Pontoppidan på knp@rehfeld.dk eller 60222108 hvis du vil have en demonstration af produktet. 

 

29. Januar 2014

Rehfeld laver portal til selvbetjenings-BI for styrelse

Klar tale, god rådgivning og en attraktiv pris overbeviste vores kunde om, at de skulle vælge Microsoft Sharepoint til selvbetjenings-BI.

Rehfeld deltog fra efteråret 2012 til foråret 2013 i dialog og møder om en statslig styrelses ønske for fremtidig BI-platform. Der var flere leverandører og løsninger i spil.
Rehfeld valgte at demonstrere potentialerne i Microsofts SharePoint BI-portal og hvordan de forskellige BI værktøjer PowerPivot, PowerView og reporting services kunne integreres med portalen. Denne løsning ville – modsat konkurrerende it-løsninger – kunne varetages af kundens egne medarbejdere. Dermed ville kunden få en it-løsning, som var billigere samt bedre, da de ansatte selv kunne lave rapporter m.m., og man derfor ikke hver gang skulle tilkalde og betale for eksterne konsulenter.
Direktionen ville desuden få en ”personlig” side, der relaterede sig til de forskelliges ledelsesniveau og ansvar – og ledelsen kunne på en let og overskuelig måde modtage informationer om, hvordan det går, og hvor den evt. skal gribe ind.

Løsningen

På baggrund af Rehfelds forslag og rådgivning samt attraktive pris valgte kunden derfor at gå videre med etableringen af en SharePoint BI-rapporteringsportal. Løsningen bliver taget i brug fra uge seks i 2014. Forud herfor har Rehfelds konsulenter siden august 2013 samarbejdet med kunden angående design af portal og rapporter, opbygning af datawarehouse, valg af værktøjer mm.

Næste fase

I næste fase af projektet skal der arbejdes videre med udvikling af rapporteringen, herunder forventes det på et tidspunkt, at der skal laves ekstern rapportering både via åbne portalløsning og via storskærme eller tablets på nogle af de institutioner, der hører under kundens domæne.

Nysgerrig?

Styrelsen har bedt om at være anonym. Men hvis du vide mere om elementerne i løsningen, eller hvis du bare er nysgerrig på hvordan man kommer i gang med at bruge Sharepoint til selvbetjenings-BI, så kontakt Lene Koch Langhoff på email LKL@rehfeld.dk eller telefon 40146491. 

 

21. Januar 2014

Microsoft selvbetjenings-BI på SAP

Rehfeld har netop gennemført et projekt for en større dansk SAP kunde, så de kan bruge Microsoft selvbetjenings-BI/ad hoc rapportering til at give forretningen adgang til de mange data og viden der findes i deres ERP-system.

Sammen med kundens SAP team startede vi med at dokumentere hvordan data læses på en certificeret måde via en SAP Connector kaldet Theobald, og definerede en klar fælles grænseflade for hvordan forretningen skal arbejde på data fra SAP data med henblik på at sikre høj kvalitet i data og viden.

Derefter arbejdede Rehfeld sammen med kundens analytikere om at lave avancerede analyser på SAP data. Der blev arbejdet med hvordan viden i disse analyser kan gøres tilgængelige for et bredere publikum og hvordan statistiske modeller kan anvendes til at forecaste mere præcist. Projektet omfattede således også muligheden for at lave Enterprise-rapportering på SAP-data, kvalitetssikre indholdet og stille rapporter til rådighed for hele organisationen gennem SharePoint som vidensdelingsportal.

Som både Microsoft, SAP og Theobald partner har Rehfeld erfaring med datamodeller fra SAP, etablering af et SQL server-baseret data warehouse, samt brug af Theobald som integrationsflade mellem SAP og data warehouset. Vi er også eksperter i brugen af PowerPivot og Sharepoint til brug for rapportering og ledelsesinformation.

To væsentlige ikke-funktionelle aspekter af projektet har været performance og sikkerhed. Kunden har store datamængder i SAP, og i løsningen har der været fokus på både robusthed og parallelitet i indlæsning. Sikkerhed og brug af SAP regler har under hele projektet været i centrum, og løsningen har ikke givet anledning til tunge administrative ekstraopgaver.

Projektet blev en succes og kører nu videre i næste fase. 

Resultater:

-          Øget kvalitet og ensartehed i de data/viden som forretningen
           arbejder med

-          Agil adgang til at gennemføre forretningsanalyser

-          Enterprise rapportering som supplement til eksisterende operationelle
           rapporter i SAP

-          Aflastning af SAP kompetencer 

Ring til Finn Simonsen på +4531701059 hvis du vil høre mere om Rehfelds kompetencer inden for integration til SAP. 

 

02. Januar 2014

Rehfeld tech talks nu også for kunder og studerende

Hos Rehfeld gør vi en dyd ud af vidensdeling, fordi vi tror på, at det gør os i stand til at levere de bedste ydelser til vores kunder, og fordi vores konsulenter har lyst til at blive på en arbejdsplads, hvor de hele tiden udvikler sig fagligt. Omtrent hver anden fredag er der en tech talk om et teknisk eller forretningsmæssigt spændende emne inden for Business Intelligence, Data warehousing, Big Data, Data visualisering og nye spændende teknologier. Som noget nyt har vi besluttet at åbne op for ekstern deltagelse i disse arrangementer for studerende og kunder. Det er gratis at deltage, du skal blot tilmelde dig vores LinkedIn firmaprofil (http://www.linkedin.com/company/rehfeld-partners-as), hvor vi poster nyheder om kommende arrangementer.

I 2013 blev der afholdt 23 tech talks i løbet af året inden for emnerne
 • Data warehouse arkitektur
 • Data warehouse performance
 • Effektor on Hadoop
 • Persondataloven i en cloud kontekst
 • Økonomidata og -systemer
 • Data warehousing i skyen
 • Personale/løn data og -systemer
 • HTML5/CSS3
 • Whats new in SSIS 2012?
 • Nye features i T-SQL 2012
 • Dataquality tools/Master data management i SQL2012
 • Powerpivot for din mor og for eksperterne
 • Analytic add-ons til Excel - GeoFlow, Social Insight, NodeXL
 • An automatic SSIS generator for 1-to-1 mappings
 • Dynamic Management Views på SSAS
 • Master Data Management implementering med CQRS
 • Domain-driven design
 • Stephen Few og data visualisering
 • Column store indexes - do's and don'ts
 • The all new and lightweight Extended Events with GUI in SQL 2012 – no more tracing
 • SQL Server 2014 in-memory for BI nørder 
 • Qlikview intro og demo
 • Autogenerating a proces data warehouse


Vi glæder os til at se dig.